HR razvija ljude.

Business School of HR

razvija HR profesionalce.

BASIC HR program dizajniran je tako da svakom polazniku prenese jezgrovito, savremeno i u praksi potvrđeno znanje o elementarnim aktivnostima u HR-u, kao i praktičan rad i mentorsku podršku - bez obzira na prethodni nivo poznavanja menadzmenta ljudskih resursa.

O Basic HR programu...

Kako funkcioniše...

BASIC HR program nastao je kao odgovor na radikalno omasovljenje HR struke.

 

Kompanije uvode ili šire svoje HR timove uz očekivanja da u relativno kratkom periodu junior HR profesionalci razumeju širu sliku biznisa i postave sve HR procese kako bi preuzeli zadatke iz raznovrsnih supkategorija HR-a. Nije lako. Potreban vam je jak i pouzdan saveznik u izgradnji karijere u HR-u kako biste u nove poslovne izazove ulazili opasani znanjem i entuzijazmom.

Basic HR program pokriva sve HR procese u kompaniji. Program su kreirali HR profesionalci koji razumeju šta je osnova koju svaki član tima mora da poznaje. Program prirodno prati HR proces od planiranja kadrova, regrutacije, selekcije i onboardinga, do performance i talent menadžmenta i internog treninga.

 

Savladaćete i neke manje kreativne veštine koje se tiču radnog prava ili payroll-a, ali su neophodne kako bi se HR procesi odvijali po zakonu a vi spavali mirno. Moderne HR veštine poput Employer Brand menadžmenta i kako interno/eksterno možemo upravljati brendom poslodavca, takođe su deo osnovnih HR dužnosti u vremenu rata za top talenat.

BASIC HR program ima 240 sati predavanja u realnom okruženju i podeljen je na tri modula:

 • HR administracija

 • Regrutacija i selekcija

 • Trening i razvoj

 

Svaki modul traje dva meseca, a predvideli smo i letnji raspust. Moduli se mogu pohađati odvojeno. Ukoliko želite da se prijavite za sva tri modula dobijate poseban popust i beneficije. 

 

Jedan modul čini 80 sati predavanja uživo.

 

Predavanja su vikendom (petak popodne, subota i nedelja) i dešavaju se svake druge nedelje i obiluju praktičnim primerima i templejtima koje možete kasnije koristiti u samostalnom radu. Po završenom teorijskom delu, svaki polaznik ima zadatak, odnosno 20 sati praktičnog rada čiji rezultat brani pred stručnom komisijom.

 

Dobra vest je da ćete raditi sa mentorom i da ćete po završetku programa biti član Serbian HR Community-a, te ćete moći da postavljate pitanja, povezujete se sa zajednicom i konsultujete se.

Zašto biste učili HR

u realnom okruženju?

Slažemo se da online učenje ima mnoge prednosti i nećemo ni pokušavati da ih osporimo. Ipak, iz našeg ozbiljnog iskustva bavljenja HR-om proističe nešto drugačiji ugao posmatranja. Za početak, tvrdimo da je HR plemeniti poziv koji se u velikoj meri oslanja na socialnu inteligenciju, sposobnost građenja dugoročnih odnosa, razvijanju poverenja i empatije. To su veštine koje se teško stiču u virtuelnom okruženju.

 

Nastava u realnom okruženju podstiče kolaborativno učenje koje je još uvek najbolji metod usvajanja znanja. Zašto? Kolaborativnim učenjem, u kome kao grupa zajedno inovirate, dolazite do tačnih odgovora i prevazilazite izazove, ostvaruje se i vaš lični cilj: savladati i primeniti gradivo. Svi za jednog i jedan za sve, jer u maloj grupi istomišljenika upravo vi doprinosite usvajanju znanja svojih budućih kolega. Tako stečene informacije se lako primenjuju u praksi i teško zaboravljaju.

Fizičko prisustvo predavača koji su dokazani HR eksperti podstiče vašu motivaciju, kritičko razmišljanje i razvijanje emocionalnog odnosa prema budućoj profesiji. Takođe, kurikulum se može prilagoditi vašim specifičnim potrebama uz izobilje primera i anegdota iz prakse, a odgovori na pitanja dolaze u sekundi.

 

Učenje u realnom okruženju, a posebno u malim grupama, daće vam i jednu vrlo važnu komparativnu prednost - dobro ćete upoznati svoje buduće kolege i kreirati zajedničke uspomene na vreme kada ste bili početnici u istom poslu. Veze koje stvorite na Basic HR programu biće vam od velikog značaja kada uplovite u svet lokalnog HR-a u kome se vrlo dobro zna ko je ko. 

Na kraju, moramo da istaknemo da su naši predavači postigli veliki uspeh u svetu HR-a zahvaljujući jednom presudnom faktoru - podršci iskusnog mentora. Biti 1-na-1 sa HR ekspertom koji se lično investira u vaš uspeh nije mala stvar ni za profesionalce, a kamo li za juniore ili početnike u ovom poslu. Zato smo svakom polazniku obezbedili mentora koji će u realnom okruženju posvetiti svoje vreme unapređenju vaših HR veština. 

Za koga jeste

BASIC HR program?

Za koga nije

BASIC HR program?

 • Za HR entuzijaste koji su oduvek želeli da se bave HR-om ali ne znaju odakle bi počeli da grade znanje i kome mogu da veruju da će ih naučiti HR kako treba

 • Za HR početnike koji već imaju određena znanja o HR-u jer dolaze iz srodnih oblasti, a sada žele da se prekvalifikuju i zaista uđu u materiju kako bi dobili ili zadržali dobar posao u HR sektoru

 • Za HR generaliste koji se već bave HR-om ali žele da nepreduju u karijeri tako što će se specijalizovati, odnosno proširiti znanja o određenoj oblasti HR-a van svog domena

 • Za HR specijaliste koji hoće da uđu u suštinu svoje oblasti rada i unaprede procese, pokupe sveža znanja, alate i metodologije koje će im olakšati posao i uz mentorski rad napreduju u karijeri

 • Za sve one koji veruju da čovek uči dok je živ i ne plaše se da izađu iz zone komfora kako bi unapredili sebe

 • Za sve one  koji se bave HR-om jer suštinski vole ljude i veruju da svojim delovanjem mogu da im pomognu

 • Za one koji su poverovali da je pohađanje trodnevnog kursa dovoljno da postaneš HR

 • Za one koji još uvek ne razumeju da je HR postao industrija za sebe, te da je potrebna velika količina iskustva i znanja kako bi se istakli u HR redovima

 • Za one koji se plaše da priznaju da je učenje celoživotni proces koji zahteva angažovanje

 • Za one koji misle da nema potrebe da unapređuju svoja znanja i veštine jer im je udobno na radnom mestu

 • Za one koji ne veruju u učenje i razvoj kroz mentorstvo.

 • Za one koji nisu spremni da se posvete svojoj budućoj ili sadašnjoj karijeri već čekaju da “stvari dođu na svoje”

 • Za one koji ne vole rad u grupi, ne saradjuju sa drugima, ne konsultuju se ili uvažavaju tuđe mišljenje, jer Business School of HR neguje solidarnost i osećaj pripadnosti zajednici

 • Za one koji su ubeđeni da će ih u bliskoj budućnosti zameniti veštačka inteligencija pa ne vide razlog da se trude i uče nove veštine

Koja konkretna znanja ćete dobiti na BASIC HR programu?

MODUL 1

HR ADMINISTRACIJA

27. mart - 10. maj 2020

 • Sagledavanje pozicije HR službe u poslovnom sistemu

 • Kadrovska administracija - personalna evidencija, ugovori o radu, aneksi, rešenja o godišnjem odmoru, bolovanja, razne potvrde koje su potrebne zaposlenima

 • Radno pravni odnosi i praktična primena Zakona o radu

 • Payroll – proces pripreme podataka, obračun zarade i tehnološka rešenja

MODUL 2

REGRUTACIJA I SELEKCIJA

15. maj - 21. jun 2020

 • Planiranje kadrova na strateškom i operativnom nivou

 • Usklađivanje politike regrutacije sa vrednostima kompanije

 • Oglašavanje pozicija i kanali regrutacije sa praćenjem

 • Predselekcija i selekcija (intervju, alati, assessment, davanje ponude)

 • Employer brand management 

MODUL 3

TRENING I RAZVOJ

25. septembar - 15. novembar 2020

 • Usklađivanje strategije kompanije i trening plana

 • Ispitivanje razvojnih potreba, kreiranje trening plana i budžetiranje

 • Performance management – individualni ciljevi, feedback, KPI

 • Talent management sa karijernim planiranjem, razvojnim planovima i praćenjem

 • L&D budžet i odbrana pred menadžmentom

Ko će vas učiti kako se postaje

HR profesionalac?

Eminentni HR direktori i HR profesionalci sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti ljudskih resursa koji rade u najvećim i najreputabilnijim domaćim i stranim kompanijama u regionu
- to je kolektiv Business School of HR.
Kliknite na sliku za biografiju i LinkedIn profil predavača

Šta dobijate ako pohađate

ceo program?

Koja je cena programa

po modulima?

 • 240 sati predavanja HR stručnjaka - uživo!

 • 80 sati praktičnog rada

 • Mentorsku podršku 1-na-1

 • Članstvo u Serbian HR Community

 • Ekskluzivnu mrežu podrške kroz naše kanale

 • Popust od 10% na ukupnu cenu svih modula

MODUL 1

HR administracija: 900 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 27. mart 2020

MODUL 2

Regrutacija i selekcija: 950 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 15. maj 2020

MODUL 3

Trening i razvoj: 990 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 25. septembar 2020

Zašto biste učili HR u

Business School of HR?

BSHR su osmislili HR WORLD organizacija i SMART HR consulting agencija. HR WORLD se HR-om bavi dugi niz godina i iza njih su veliki projekti unapređenja HR-a iz birokratske u inovativniju, humaniju struku: HR WEEK event, HR WORLD Magazin, HR Starter, Disrupt HR Belgrade event, osnivanje Serbian HR Community-a... SMART HR consulting čine HR eksperti sa 15+ godina iskustva a odlikuje ih novi pristup edukaciji, razvoju, koučingu i HR-u, koji je zasnovan na naučno utemeljenim metodologijama, prilagođenim lokalnim uslovima i specifičnim potrebama svakog klijenta.

 

Rečju, poznajemo HR-ove u dušu. Upravo zato tvrdimo da je moguće započeti karijeru u HR-u, čak je i sasvim iznesno vaše napredovanje u HR timu - pitanje je samo da li ste spremni da izdvojite vreme, uložite novac i odlučite se da učite od najboljih u ovom poslu.

STVAR JE U ISKUSTVU.

 

Učite od najboljih, od najzrelijih u poslu, od onih koji su kroz svoje timove podučili HR procesima desetine ljudi. Učenje “u učionici” daje mogućnost da predavače zaista upoznate, da sa njima razgovarate o gradivu, ali i o vašoj karijeri.

 

Dobiti sistematično, savremeno i jezgrovito znanje i biti zaštićen mrežom podrške HR profesionalaca dok pravite prve korake ka blistavoj karijeri u menadzmentu ljudskih resursa - to znači biti Business School of HR alumni.

Zainteresovani ste da učite HR od vrhunskih profesionalaca? Dobra odluka! Prijavite se za pojedinačne module ili ceo program putem kontakt forme i vrlo brzo ćemo vam se javiti.
 
Često postavljana pitanja

Da li je BASIC HR program samo za početnike? 

 

I da i ne. Zavisi za koji se modul BASIC HR programa opredelite. Ako ste HR entuzijasta, odnosno nemate nikakva prethodna znanja o HR-u, najbolje je da krenete od prvog modula (HR administracija), a zatim napredujete kroz drugi (regrutacija i selekcija) i treći (trening i razvoj) modul kako biste zaokružili znanje i prošli praktičan rad na temu. Ako ste HR početnik, odnosno imate određena znanja o HR-u jer dolazite iz srodnih oblasti (psihologija, andragogija, pravo...) za vas je najbolje da prvo izaberete modul koji će nadograditi postojeće znanje i veštine.

Da li moram da pohađam module po redu?​

Ne, ali je preporučljivo ako želite da savladate HR od početka. Moduli su raspoređeni po smislenim celinama koji zaokružuju određeni segment HR-a i možete ih pohađati u celini (full Basic HR program) ili zasebno po oblasti interesovanja.

Da li mogu da platim program ili zasebne module na rate?

Da. Svaki modul možete platiti u 3 rate. Ceo Basic HR program, odnosno sva 3 modula, možete platiti na 9 rata uz popust od 10% na ukupnu cenu programa.

Gde se održava program?

U prostorijama Business School of HR, Šumatovačka 8 u Beogradu, svakog drugog vikenda (petak popodne, subota, nedelja).

Kada počinje BASIC HR program?

Prvi modul, HR Administracija, počinje 27. marta 2020. godine.

Drugi modul, Regrutacija i selekcija, počinje 15. maja 2020. godine.

Treći modul, Trening i razvoj, počinje 25. septembra 2020. godine.

Nataša Dobre

Nataša je HR lider sa ekstenzivnim iskustvom na strateškim HR pozicijama u internacionalnim organizacijama. Diplomirala je psihologiju, a danas je sertifikovani Erickson kouč. Ekspertizu je stekla u okviru Telekom Austria Grupe i STADA grupe na senior menadžerskim pozicijama. Trenutno je direktor ljudskih resura u okviru Eagle Hills grupe u Srbiji (Belgrade Waterfront). Njena strast su teme organizacijskog razvoja, engagement, talent i performance management i korporativna kultura.

Go to link