HR razvija ljude.

Business School of HR

razvija HR profesionalce.

BASIC HR program dizajniran je tako da svakom polazniku prenese jezgrovito, savremeno i u praksi potvrđeno znanje o elementarnim aktivnostima u HR-u, kao i praktičan rad i mentorsku podršku - bez obzira na prethodni nivo poznavanja menadzmenta ljudskih resursa.

O Basic HR programu...

Kako funkcioniše...

BASIC HR program nastao je kao odgovor na radikalno omasovljenje HR struke.

 

Kompanije uvode ili šire svoje HR timove uz očekivanja da u relativno kratkom periodu junior HR profesionalci razumeju širu sliku biznisa i postave sve HR procese kako bi preuzeli zadatke iz raznovrsnih supkategorija HR-a. Nije lako. Potreban vam je jak i pouzdan saveznik u izgradnji karijere u HR-u kako biste u nove poslovne izazove ulazili opasani znanjem i entuzijazmom.

Basic HR program pokriva sve HR procese u kompaniji. Program su kreirali HR profesionalci koji razumeju šta je osnova koju svaki član tima mora da poznaje. Program prirodno prati HR proces od planiranja kadrova, regrutacije, selekcije i onboardinga, do performance i talent menadžmenta i internog treninga.

 

Savladaćete i neke manje kreativne veštine koje se tiču radnog prava ili payroll-a, ali su neophodne kako bi se HR procesi odvijali po zakonu a vi spavali mirno. Moderne HR veštine poput Employer Brand menadžmenta i kako interno/eksterno možemo upravljati brendom poslodavca, takođe su deo osnovnih HR dužnosti u vremenu rata za top talenat.

BASIC HR program ima 240 sati predavanja u realnom okruženju i podeljen je na tri modula:

 • HR administracija

 • Regrutacija i selekcija

 • Trening i razvoj

 

Svaki modul traje dva meseca, a predvideli smo i letnji raspust. Moduli se mogu pohađati odvojeno. Ukoliko želite da se prijavite za sva tri modula dobijate poseban popust i beneficije. 

 

Jedan modul čini 80 sati predavanja uživo.

 

Predavanja su vikendom (petak popodne, subota i nedelja) i dešavaju se svake druge nedelje i obiluju praktičnim primerima i templejtima koje možete kasnije koristiti u samostalnom radu. Po završenom teorijskom delu, svaki polaznik ima zadatak, odnosno 20 sati praktičnog rada čiji rezultat brani pred stručnom komisijom.

 

Dobra vest je da ćete raditi sa mentorom i da ćete po završetku programa biti član Serbian HR Community-a, te ćete moći da postavljate pitanja, povezujete se sa zajednicom i konsultujete se.

Zašto biste učili HR

u realnom okruženju?

Slažemo se da online učenje ima mnoge prednosti i nećemo ni pokušavati da ih osporimo. Ipak, iz našeg ozbiljnog iskustva bavljenja HR-om proističe nešto drugačiji ugao posmatranja. Za početak, tvrdimo da je HR plemeniti poziv koji se u velikoj meri oslanja na socialnu inteligenciju, sposobnost građenja dugoročnih odnosa, razvijanju poverenja i empatije. To su veštine koje se teško stiču u virtuelnom okruženju.

 

Nastava u realnom okruženju podstiče kolaborativno učenje koje je još uvek najbolji metod usvajanja znanja. Zašto? Kolaborativnim učenjem, u kome kao grupa zajedno inovirate, dolazite do tačnih odgovora i prevazilazite izazove, ostvaruje se i vaš lični cilj: savladati i primeniti gradivo. Svi za jednog i jedan za sve, jer u maloj grupi istomišljenika upravo vi doprinosite usvajanju znanja svojih budućih kolega. Tako stečene informacije se lako primenjuju u praksi i teško zaboravljaju.

Fizičko prisustvo predavača koji su dokazani HR eksperti podstiče vašu motivaciju, kritičko razmišljanje i razvijanje emocionalnog odnosa prema budućoj profesiji. Takođe, kurikulum se može prilagoditi vašim specifičnim potrebama uz izobilje primera i anegdota iz prakse, a odgovori na pitanja dolaze u sekundi.

 

Učenje u realnom okruženju, a posebno u malim grupama, daće vam i jednu vrlo važnu komparativnu prednost - dobro ćete upoznati svoje buduće kolege i kreirati zajedničke uspomene na vreme kada ste bili početnici u istom poslu. Veze koje stvorite na Basic HR programu biće vam od velikog značaja kada uplovite u svet lokalnog HR-a u kome se vrlo dobro zna ko je ko. 

Na kraju, moramo da istaknemo da su naši predavači postigli veliki uspeh u svetu HR-a zahvaljujući jednom presudnom faktoru - podršci iskusnog mentora. Biti 1-na-1 sa HR ekspertom koji se lično investira u vaš uspeh nije mala stvar ni za profesionalce, a kamo li za juniore ili početnike u ovom poslu. Zato smo svakom polazniku obezbedili mentora koji će u realnom okruženju posvetiti svoje vreme unapređenju vaših HR veština. 

Za koga jeste

BASIC HR program?

Za koga nije

BASIC HR program?

 • Za HR entuzijaste koji su oduvek želeli da se bave HR-om ali ne znaju odakle bi počeli da grade znanje i kome mogu da veruju da će ih naučiti HR kako treba

 • Za HR početnike koji već imaju određena znanja o HR-u jer dolaze iz srodnih oblasti, a sada žele da se prekvalifikuju i zaista uđu u materiju kako bi dobili ili zadržali dobar posao u HR sektoru

 • Za HR generaliste koji se već bave HR-om ali žele da nepreduju u karijeri tako što će se specijalizovati, odnosno proširiti znanja o određenoj oblasti HR-a van svog domena

 • Za HR specijaliste koji hoće da uđu u suštinu svoje oblasti rada i unaprede procese, pokupe sveža znanja, alate i metodologije koje će im olakšati posao i uz mentorski rad napreduju u karijeri

 • Za sve one koji veruju da čovek uči dok je živ i ne plaše se da izađu iz zone komfora kako bi unapredili sebe

 • Za sve one  koji se bave HR-om jer suštinski vole ljude i veruju da svojim delovanjem mogu da im pomognu

 • Za one koji su poverovali da je pohađanje trodnevnog kursa dovoljno da postaneš HR

 • Za one koji još uvek ne razumeju da je HR postao industrija za sebe, te da je potrebna velika količina iskustva i znanja kako bi se istakli u HR redovima

 • Za one koji se plaše da priznaju da je učenje celoživotni proces koji zahteva angažovanje

 • Za one koji misle da nema potrebe da unapređuju svoja znanja i veštine jer im je udobno na radnom mestu

 • Za one koji ne veruju u učenje i razvoj kroz mentorstvo.

 • Za one koji nisu spremni da se posvete svojoj budućoj ili sadašnjoj karijeri već čekaju da “stvari dođu na svoje”

 • Za one koji ne vole rad u grupi, ne saradjuju sa drugima, ne konsultuju se ili uvažavaju tuđe mišljenje, jer Business School of HR neguje solidarnost i osećaj pripadnosti zajednici

 • Za one koji su ubeđeni da će ih u bliskoj budućnosti zameniti veštačka inteligencija pa ne vide razlog da se trude i uče nove veštine

Koja konkretna znanja ćete dobiti na BASIC HR programu?

MODUL 1

HR ADMINISTRACIJA

27. mart - 10. maj 2020

 • Sagledavanje pozicije HR službe u poslovnom sistemu

 • Kadrovska administracija - personalna evidencija, ugovori o radu, aneksi, rešenja o godišnjem odmoru, bolovanja, razne potvrde koje su potrebne zaposlenima

 • Radno pravni odnosi i praktična primena Zakona o radu

 • Payroll – proces pripreme podataka, obračun zarade i tehnološka rešenja

MODUL 2

REGRUTACIJA I SELEKCIJA

15. maj - 21. jun 2020

 • Planiranje kadrova na strateškom i operativnom nivou

 • Usklađivanje politike regrutacije sa vrednostima kompanije

 • Oglašavanje pozicija i kanali regrutacije sa praćenjem

 • Predselekcija i selekcija (intervju, alati, assessment, davanje ponude)

 • Employer brand management 

MODUL 3

TRENING I RAZVOJ

25. septembar - 15. novembar 2020

 • Usklađivanje strategije kompanije i trening plana

 • Ispitivanje razvojnih potreba, kreiranje trening plana i budžetiranje

 • Performance management – individualni ciljevi, feedback, KPI

 • Talent management sa karijernim planiranjem, razvojnim planovima i praćenjem

 • L&D budžet i odbrana pred menadžmentom

Ko će vas učiti kako se postaje

HR profesionalac?

Eminentni HR direktori i HR profesionalci sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti ljudskih resursa koji rade u najvećim i najreputabilnijim domaćim i stranim kompanijama u regionu
- to je kolektiv Business School of HR.
Kliknite na sliku za biografiju i LinkedIn profil predavača

Šta dobijate ako pohađate

ceo program?

Koja je cena programa

po modulima?

 • 240 sati predavanja HR stručnjaka - uživo!

 • 80 sati praktičnog rada

 • Mentorsku podršku 1-na-1

 • Članstvo u Serbian HR Community

 • Ekskluzivnu mrežu podrške kroz naše kanale

 • Popust od 10% na ukupnu cenu svih modula

MODUL 1

HR administracija: 900 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 27. mart 2020

MODUL 2

Regrutacija i selekcija: 950 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 15. maj 2020

MODUL 3

Trening i razvoj: 990 EUR

80 sati predavanja

20 sati praktičnog rada

Mentorska podrška

Početak programa 25. septembar 2020

Zašto biste učili HR u

Business School of HR?

BSHR su osmislili HR WORLD organizacija i SMART HR consulting agencija. HR WORLD se HR-om bavi dugi niz godina i iza njih su veliki projekti unapređenja HR-a iz birokratske u inovativniju, humaniju struku: HR WEEK event, HR WORLD Magazin, HR Starter, Disrupt HR Belgrade event, osnivanje Serbian HR Community-a... SMART HR consulting čine HR eksperti sa 15+ godina iskustva a odlikuje ih novi pristup edukaciji, razvoju, koučingu i HR-u, koji je zasnovan na naučno utemeljenim metodologijama, prilagođenim lokalnim uslovima i specifičnim potrebama svakog klijenta.

 

Rečju, poznajemo HR-ove u dušu. Upravo zato tvrdimo da je moguće započeti karijeru u HR-u, čak je i sasvim iznesno vaše napredovanje u HR timu - pitanje je samo da li ste spremni da izdvojite vreme, uložite novac i odlučite se da učite od najboljih u ovom poslu.

STVAR JE U ISKUSTVU.

 

Učite od najboljih, od najzrelijih u poslu, od onih koji su kroz svoje timove podučili HR procesima desetine ljudi. Učenje “u učionici” daje mogućnost da predavače zaista upoznate, da sa njima razgovarate o gradivu, ali i o vašoj karijeri.

 

Dobiti sistematično, savremeno i jezgrovito znanje i biti zaštićen mrežom podrške HR profesionalaca dok pravite prve korake ka blistavoj karijeri u menadzmentu ljudskih resursa - to znači biti Business School of HR alumni.

Zainteresovani ste da učite HR od vrhunskih profesionalaca? Dobra odluka! Prijavite se za pojedinačne module ili ceo program putem kontakt forme i vrlo brzo ćemo vam se javiti.
 
Često postavljana pitanja

Da li je BASIC HR program samo za početnike? 

 

I da i ne. Zavisi za koji se modul BASIC HR programa opredelite. Ako ste HR entuzijasta, odnosno nemate nikakva prethodna znanja o HR-u, najbolje je da krenete od prvog modula (HR administracija), a zatim napredujete kroz drugi (regrutacija i selekcija) i treći (trening i razvoj) modul kako biste zaokružili znanje i prošli praktičan rad na temu. Ako ste HR početnik, odnosno imate određena znanja o HR-u jer dolazite iz srodnih oblasti (psihologija, andragogija, pravo...) za vas je najbolje da prvo izaberete modul koji će nadograditi postojeće znanje i veštine.

Da li moram da pohađam module po redu?​

Ne, ali je preporučljivo ako želite da savladate HR od početka. Moduli su raspoređeni po smislenim celinama koji zaokružuju određeni segment HR-a i možete ih pohađati u celini (full Basic HR program) ili zasebno po oblasti interesovanja.

Da li mogu da platim program ili zasebne module na rate?

Da. Svaki modul možete platiti u 3 rate. Ceo Basic HR program, odnosno sva 3 modula, možete platiti na 9 rata uz popust od 10% na ukupnu cenu programa.

Gde se održava program?

U prostorijama Business School of HR, Šumatovačka 8 u Beogradu, svakog drugog vikenda (petak popodne, subota, nedelja).

Kada počinje BASIC HR program?

Prvi modul, HR Administracija, počinje 27. marta 2020. godine.

Drugi modul, Regrutacija i selekcija, počinje 15. maja 2020. godine.

Treći modul, Trening i razvoj, počinje 25. septembra 2020. godine.

Maja Mrkalj

Maja poseduje značajno iskustvo iz polja razvoja ljudskih resursa koje je stekla od pozicije asistenta, preko HR konsultanta, pa sve do Menadžera ljudskih resursa. Tokom svoje karijere stekla je iskustvo iz svih procesa u okviru funkcije ljudskih resursa u kompaniji FMCG. Trenutno obavlja funkciju Menadžera ljudskih resursa u kompaniji Dr. Oetker u okviru koje se bavi strategijskim razvojem ljudskih potencijala i koordiniše sve aktivnosti koje se tiču zaposlenih ove kompanije.

Go to link